Манчестър Юнайтед е постигнал принципна договорка с Ерик тен Хаг да стане техният нов постоянен мениджър.

Тен Хаг бе определен за един от водещите кандидати да застане начело на „червените дяволи“ през лятото и да замени Ралф Рангник, който води състава временно след уволнението на Оле Гунар Солскяр през ноември.

The Athletic предаде, че словесно споразумение е било постигнато и той ще пристигне от Аякс с договор за четири години. Въпреки това, Аякс все още трябва да постигне сделка с Юнайтед.

Тен Хаг е начело на гранда от Амстердам от 2017-а насам и може да се раздели с клуба с дубъл от купа и първенство. Аякс в момента води в класирането на Ередивизи, на четири точки пред втория ПСВ Айндховен, при пет оставащи кръга до края.

Двата тима ще се срещнат и на финала за Купата на страната на 17 април, като според информациите няма да има писмено споразумение или новина за напускането на Тен Хаг преди края на срещата. Треньорският щаб на специалиста също ще бъде финализиран в скоро време.

Тен Хаг стана шампион на Нидерландия през 2019 и 2021 с Аякс, като достигна и полуфиналите в Шампионска лига през 2019, където отстъпи по драматичен начин от Тотнъм. Изглежда малко вероятно наставникът да вкуси от най-престижния европейски клубен турнир в дебютния си сезон начело на Юнайтед, които в момента са на шест точки от четвъртия Тотнъм, при седем оставащи кръга.

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино също беше сред претендентите да застане начело на „Олд Трафорд“, но сега изглежда извън борбата за вакантния пост.